Fotboll:Herrlaget

Ny EIF-julklapp - Joona Tapani

EIF:s sportchef Peter Haglund ligger minsann inte på latsidan. Redan tidigare har han inför julen levererat flera fina paket - och nu kommer han med ett till - och vilket paket!

Mittfältaren, slitvargen, gentlemannen från Lahtis, Joona Tapani har beslutat att fortsätta ytterligare en säsong till. Det är bara för anhängarna att buga, bocka, tacka och ta emot.

- Årets säsong var bra. Jag tycker vi klarade oss hyggligt, säger Tapani.

EIF har från tidigare klart med fjolårsspelarna Xhevdet Gela, Jarkko Immonen, Juuso Liukkonen och nu sällar sig Tapani till skaran "nygamla EIF:are" plus att ytterligare tränarna och fyra egna juniorer hänger med.

Och inte att förglömma båda målvakterna Mehdi el Moutacim och Jonathan Jäntti, som under några säsonger spelade i förskingringen. Tio kontrakt varav sex stycken är kanon plus "påläggskalvarna" Gottberg-Björklund-Lindholm-Kankaristo.

Det är julklappar som heter duga.

- Det är riktigt bra jobbat. Att redan i det här skedet så många från årets trupp fortsätter visar dels att EIF vill framåt, men också att klubben sköter sina angelägenheter till stor belåtenhet, säger Tapani.

Tapani säger att EIF klart visar att klubben vill framåt och det inverkade också på beslutet att fortsätta.

- Alla spelare är i nyckelställning och det bådar bara gott för kommande säsong. Det ser bra ut, säger Tapani.

Sportchefen Peter Haglund står med båda fötterna på jorden, men ändå glad för att kunna presentera en spelare som levererade under hela säsongen.

- Joona Tapani är en viktig kugge i vårt lagbygge, säger Haglund.

Den kommentaren är bekant. Men:

- Tapani är en mångsidig mittfältsspelare. Han kan spela på mittplanens alla positioner. Det är klart att vi alla är glada, säger Haglund.

Och tillägger i mejlet: Ring honom!

Sagt och gjort.

Ducca Nyman