Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Nyårsbulletin: Jakonen klar för EIF

Nyårsbulletin: Jakonen klar för EIF

Unga lovande anfallsspelaren Olli Jakonen, 20 år, är EIF:s senaste tillskott i kommande lagbygge. Han har tidigare spelat för SalPa i Salo och i division-II. Ifjol nitade han tio mål.

- Det känns riktigt spännande att komma till EIF: Jag har bara hört gott om klubben, bra ledning, bra träningar, bara spelare. Det känns stabilt, säger Jakonen.
larna J
Unga Olli Jakonen kommer från en riktig fotbollsfamilj. Pappa Petri Jakonen har ett förflutet både i Lahden Reipas och HJK varifrån han har ett finländskt mästerskap. Pappa spelade som målvakt och har 26 A-landskamper på meritlistan.

- Visst är det kanske ett mål att slå pappas rekord. Och visst skulle det vara trevligt. Men det går inte riktigt att jämföra en målvakts meriter med en utespelares. Jakonen säger att han väntar ivrigt på säsongsstarten. Han vill så fort som möjligt visa upp sitt kunnande. Jakonen har för avsikt att flytta till Ekenäs om några veckor. EIF inleder träningarna i början av januari.

- Jag har skrivit studenten. Men just nu är det bara fotboll som gäller. Jag får senare i mitt liv fundera på ett yrkesval, säger Jakonen.

Han tycker också att det är intressant, spännande att EIF har satt som mål att avancera till Veikkausliiga.

- Redan det känns som ett bra klubbval. Det blir en stor utmaning, säger Olli Jakonen.

EIF:s sportchef Peter Haglund har för närvarande tolv spelarkontrakt klara. Målvakterna Mehdi, Jonathan Jäntti och utespeoona Tapani, Juuso Liukkonen, Xhevdet Gela, Jarkko Heimonen, William Lindqvist, Olli Jakonen och fyra egna ungdomar: Agge Björklund, Simon Lindholm, Jacke Gottberg och Sami Kankaristo.

Ducca Nyman