Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Optimistiskt EIF till Valkeakoski

Optimistiskt EIF till Valkeakoski

EIF:s högerback Ville Sevon säger att ”de grönvita” bra känner till Haka från Valkeakoski. Matchen på Tehtaankenttä mot brukslaget blir för den skull inte lätt. Hemmalaget har visat bra form i upptakten och ståtar med en hel förlustlustnolla i tabellen. EIF har en bra seger under, efter 2 - 1 senast hemma mot gästande AC Kajaani.

EIF har under sina år i fotbollsettan spelat riktigt hyggligt mot Haka. Men Ville Sevon säger att man inte kan förlita sig på tidigare matcher, på statistiken och säga att blir lätt igen.

– Vi möter i år ett annorlunda Haka. Laget är betydligt mer samspelt, spelarna känner vandra på helt annat sätt än tidigare år och alla jobbar för samma sak. Spelsystemet är enkelt och fungerar. Det finns inte heller några lyxlirare i laget, säger Sevon.

Hakas tränare Teemu Tainio säger på klubbens webbsida att EIF av tradition varit en besvärlig motståndare.

– Det är för oss en viktig match och inte minst med tanke på att EIF på sina tre senaste kamper har tagit två segrar. Här hoppas jag på vår ”tolfte spelare” – en stor hemmapublik som bidrar till att vi på planen hittar den rätta känslan.

– Vårt spel har tidigare varit lite upp och ned. Men mot AC Kajaani gjorde vi en gedigen insats. Och hoppas vi kan fortsätta på den vägen och till och med bättre på insatsen lite till, säger Ville Sevon.

EIF reser till Valkeakoski med senaste nyförvärvet John Fagerström i truppen. Han spelade i fjol för Haka och tidigare för BK-46 i Karis, varifrån han kommer. Han spelar knappast från start.

Fagerström försökte i början av säsongen få kontrakt med EIF, men drabbades sedan av en mycoplasmainfektion och försvann för en tid ur rullorna. Men nu är läget under kontroll och han har den senaste månaden tränat bra med EIF och fått kontrakt den här säsongen.

– Det är tränaren som bestämmer om jag spelar eller inte. Men jag är glad över att vara med i rullorna igen, säger Fagerström.

Han säger att han uppskattar Xatarts träningar.

– EIF har bra upplägg på träningarna. Nu träningar vi inte fysik, utan vi har i stället alltid bollen med när vi tränar, vilket passar mig bra. Och det är givet att jag kommer att kämpar för att ta en plats i öppningselvan, säger Fagerström.

Matchen mot Haka på ”Fabriksplanen” börjar kl. 18.30

Ducca Nyman