Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt

EIF:s herrar vann över LPS med klara siffror

Ekenäs IF slog Laajasalon Palloseura från Degerö i Helsingfors med 3-0 (2-0). Matchen spelades på centrumplan i Ekenäs.

EIF kunde kanske ha vunnit matchen med ännu klarare siffror, så pass klart dominerade hemmalaget matchbilden. Detta gäller dock inte matchens första tjugo minuter. Den delen av matchen var jämn och präglades av nervöst spel.

I den sjuttonde matchminuten hade LPS sin bästa och enda målchans i matchen. Efter sjabbel i EIF-försvaret fick Niko Haiko ett öppet läge som han dock inte förvaltade. Läs mera här...

EIF:s herrar vann över BK-46 i det första derbyt

Ekenäs IF tog segern i det första Raseborgsderbyt i herrarnas fotbollstvåa. Bollklubben-46 fick knappt ge sig på Karis sportplan.

Matchen slutade 0-1 (0-0).

Säsongens första lokalderby var ett typiskt lokalderby, åtminstone precis likadant som lokalderbyna i Rasborg varit de senaste åren. Lagen bjöd inte publiken på något finlir, utan mycket krigande på mittfältet, massor av horribla felpassningar och en hel del ruff.

Matchen hade tre hjältar, nämligen EIF:s målvakt Oscar Forsström, mittback Alex De John och mittfältare Lucas Mondino.

Dessa tre är värda titeln matchhjälte med relativt enkla motiveringar: Forsström för två superba räddningar på hemmalaget lika många målchanser, De John för att han höll ihop EIF-försvaret, var totalt överlägsen i luftrummet och omintetgjorde dessutom flera BK-anfall med sina perfekt tajmade brytningar. Mondino är matchhjälte för att han gjorde segermålet. Läs mera här...

VN fyrkantslogo orginal Här kan ni läsa om matchen på Västra Nylands hemsida

EIF:s herrar vann över EsPa

EsPa - EIF 0-1 (0-0)

Ekenäs IF:s fotbollsmannar tog sin första seger i division 2 på söndagskvällen. Laget slog Etelä-Espoon Pallo på Mattby konstgräsplan i Esbo med ett sen segermål av Fisnik Gerxhaliu.

EIF dominerade matchbilden, men kunde inte skapa särskilt många mållägen. I första halvleken hade Robin Sid ett stolpskott. Läs mera här...

Niklas Roiha förstäker EIF säsongen 2013

Niklas Roiha, 28, är spelklar för Ekenäs IF:s fotbollslag i herrarnas division 2. Roiha är en mångsidig spelare, som kan spela både som mittback och i anfallet.

Roiha har fått sin fotbollsfostran i Esboklubben Honka, där han också har spelat ett par säsonger. Senaste säsong spelade han för Grankulla IFK i division 2 och säsongen före det för Karisklubben BK-46.

- Visst blir det intressant att spela i EIF. Laget har ju en bra målsättning (kval till division 1) och ett riktigt bra lag, säger Roiha. Läs mera här...

EIF:s herrar besegrade serieledare SalPa

Ekenäs IF:s fotbollsmannar tog en välförtjänt seger på lördagseftermiddagen i division 2, södra. Serieledaren Salon Palloilijat förlorade på centrumplan i Ekenäs.

Matchen slutade 2-1 (1-0).

EIF:s mål gjordes av Lucas Mondino på ett skott från tretton meter. Matchuret visade då på tolv spelade minuter. En kvart in i andra halvleken kvitterade Iku Leino på en välplacerad nick. EIF:s segermål gjordes av Mamadou Konate i den 67:e spelminuten. Läs mera här...

Herrarna fick ett poäng mot KäPa

EIF  - KäPa 1 - 1 (1 - 0)

Ekenäs IF spelade oavgjort på hemmaplan efter ett mål av Mamadou Konate i den 32:a minuten.

Ekenäs IF har ett rätt stabilt försvar, vilket också Käpylän Pallo på onsdagskvällen kunde märka på det gröna gräset på centrumplan. Matchen bjöd inte på något finlir, vilket också EIF-kaptenen och målvakten Oscar Forsström kunde konstatera.

- Bägge lagen var ovana med underlaget, vilket också syntes i en massa lätta missar. Jag tycker att vi spelade en bra första halvleken och föll kanske lite tillbaka i slutet av den. I den andra fick vi inte upp vårt spel och kunde inte trygga vår ledning, sade Forsström strax efter slutvisslingen.

Läs mera här om matchen...


VN fyrkantslogo orginal  Läs om matchen i tidningen Västra Nyland