Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Planen i Björneborg oroar tränarna

Planen i Björneborg oroar tränarna

EIF:S herrlag är redo efter flera dagar med bra träningar, att ta sig an serienykomlingen Musan Salama från Björneborg. Herrlaget åker under söndag mot Västra Finland för att möta Mu-Sa på Björneborgs stadion klockan 18:30.

Planens skick är något som oroar tränarstaben.

- Vad vi sett av planen på video verkar den vara svårspelad och ojämn. Vi hoppas laget kan förverkliga den spelplan vi har uppgjort för spelarna konstaterar tränaren Gabri Garcia Xatart.
- Vi har haft en vecka med bra träningar och spelarna har visat bra attityd, vi har alla spelare vi vill ha med mot Mu-Sa friska, så vi är verkligen redo konstaterar Xatart.

Johan Fagerström fick hoppa in första gången mot FC Haka efter att han i vecka gjort kontrakt med EIF.
- Det var skönt att få spela en halvlek. Efter en längre tids återhämtande träning och rehabilitering så var det riktigt skönt. Laget och spelupplägget är nytt men det gick helt bra.
- Laget är laddat och vi har tränat bra den senaste veckan. Bara vi spelar vårt eget spel så skall det nog gå bra mot Mu-Sa konstaterar John.

Omar Jama och Antti Ulmanen har inte varit helt nöjda med sina personliga insatser under den inledande delen av säsongen.

- Jag har inte gjort så många mål jag velat göra konstaterar Ulmanen, jag vet att jag kan presterar bättre. Men laget är laddat och gör vi några mål mera så vinner vi matchen ler Ulmanen.
- Vi har haft bra träningar denna vecka så vi är verkligen laddade inför matchen konstaterar Jama. Själv börjar jag bli helt återstäld efter min skada så inom kort kommer jag att vara 100% i skick.

Båda spelarna är övertygade om EIF kommer att vara det bättre laget i matchen mot Mu-Sa.

Upplägget inför matchen är den att Mu-Sa har ett poäng mera än EIF efter att man bland annat vunnit mot AC Oulu. I den senaste matchen förlorade man dock mot FC KTP med 3 – 1.

EIS:s herrar spelade en bra match mot serieledaren FC Haka och kan man bättre förvalta chanserna man bygger upp mot motståndarna så bör det gå vägen i morgondagens match mot Mu-Sa.

Kan du inte vara på plats i Björneborg och se matchen, så ser du den via Elisa Viihde sport.

Här nedan kan du se en spelar och tränarintervju inför Mu-Sa matchen.