Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Santesmases: ”Inget lag går in för att förlora en match”

Santesmases: ”Inget lag går in för att förlora en match”

Ekenäs IF möter i säsongens sista bortamatch MyPa från Myllykoski, som redan är klart för degradering till division-II. Men trots en på förhand sett ”lätt match” tar inte EIF ut någon seger i förskott.

- Det finns nog inget lag som går in för att förlora en match. Visst är MyPa redan klart för degradering. Och helt klart haft en tuff säsong. Men lika klart vill de inte förlora i sin sista hemmamatch. De vill säkert inför sin hemmapublik vinna över oss, säger Guillem Santesmases.

Han säger att det inte finns någon risk för att spelarna eller lagledningen underskattar motståndet.

- Nej, nej, neeej. Vi vill också vinna. Det är klart.

- Visserligen hade vi svårt i senaste matchen mot SJK:s akademilag. Jag tycker ändå att vi gjorde en bra första halvlek. Vi gav dem inte många chanser även om inte vi heller hade några riktigt bra lägen. Men tack vare att vi hade ett stort bollinnehav höll vi också SJK/a borta från vårt målområde.

Santesmases säger att EIF blev mer offensivt i andra halvlek. När så väl Xhevedt Gela och Aya kom in på mittfältet skruvades ytterligare tempot upp.

- Det är klart att bra och fräscha spelare tillför spelet en helt ny dimension.

Santesmases vågade också satsa på ungdomarna Simon Lindholm och Jacke Gottberg från start. Båda har hela säsongen jobbat bra på träningarna.

- De är värda en plats i öppningselvan. Och båda klarade sig bra. Jag är glad för deras skull, säger Santesmases.

William Lindqvist, som spelat bombsäkert hela säsongen i försvarslinjen är först lite fundersam om det finns några fallgropar i MyPa-matchen.

- Visst sladdar de i tabellen. Men det betyder inte att vi kan slappna av. Vi måste gå ut och göra jobbet till hundra procent. Det blir säkert en tuff kamp. Men följer vi schemat blir det tre poäng, säger Lindqvist.

Han säger att laget lite gått igenom förberedelserna. Men efter veckans senaste träningar lägger man de sista pusselbitarna.

Lindqvist säger att ”bara” två omgångar återstår. Säsongen har varit lite speciell på grund av pandemin.

- Överlag har vi hittills spelat bra. Och vi vill också avsluta bra. Med två segrar, säger Lindqvist.

För EIF återstår en hemmamatch: topplaget AC Oulu. Den spelas på Centrumplan den 31 oktober. Start kl. 16.00

Ducca Nyman

Matchen presenteras av:
aberglund logo