Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Sargat EIF vill ge sargat KPV en match

Sargat EIF vill ge sargat KPV en match

EIF vill ge KPV från Karleby en kamp om segern och tre poäng. Båda lagen är smått sargade efter senaste omgång - EIF förlorade i Vasa och KPV förlorade mot MP i S:t Michel. EIF har fortfarande en teoretisk chans att bland sig i tätstriden (kvalplats). För KPV har tåget gått. Men klart är att laget efter all turbulens vill polera framsidan på skölden.

Det finns också likheter i båda lagens förluster. VPS seger kom efter ett misstag i EIF-försvaret. KPV förlorade efter ett självmål.

- Vi skall inte fokusera på ett misstag, ett mål. Vi spelade som helhet bra mot VPS. Vi hade bra press på hemmalaget. Men VPS spelade taktiskt, avvaktande och bara vänta på en chans. Det gav oss en del problem. Men vi saknade inte chanser att göra mål, säger EIF-tränaren Guillem Santesmases.

Under veckans träningar har han finslipat detaljerna inför mötet mot KPV. Santesmases väntar sig inte någon lätt kamp.

- Båda lagen har en förlust under. Och då vill man så snabbt som möjligt komma tillbaka. Och vi inte bara vill, utan vi skall vinna den här matchen.

EIF har en liten jobspost då mittfältsspelaren och speluppläggaren Xhevedt Gela har varningskontot fyllt. EIF har ändå hittills klarat sig utan onödiga avstängningar bra. Lagkaptenen Zacke Ekström har varit avstängd en match. Gela är andra spelaren som efter tolv omgångar vilar.

Joona Tapani har haft en lätt skada och vilade i första halvlek borta mot VPS. I andra halvlek gjorde han ett inhopp. Han har under veckan tränat för fullt, men med lite mer eftertanke. På träningarna är det fullt ös på.

- Det är onödigt att ta risker. Jag har i vissa situationer tagit det lite lugnare.

Han säger att EIF i matchen mot VPS skapade bra chanser. Men när målen uteblev gled initiativet lite mer över till hemmalagets fördel.

- Men jag tycker att ingetdera laget riktigt dominerade kampen. När jag i andra halvlek kom in på planen hittade jag snabbt rytmen. Men spelet var nog oroligt, många frisparkar och varningar till höger och vänster.

Han säger att EIF på tisdagen gick igenom spelplanen, upplägget. Alla i truppen är beredda. I första mötet i Karleby slutade matchen 2¬ - 2 efter att EIF hämtade upp ett 2 - 0 underläge.

- Vi fick en bra boost i andra halvlek. Det var starkt gjort att under andra halvan komma igen.

EIF är känt som ett av seriens bästa lag defensivt. Någon lätt uppgift väntar inte KPV.

- Det blir säkert tuff. Men vi skall bjuda på bra tempo och göra det livet surt för KPV, säger Tapani.

Matchen på Centrumplan börjar kl. 16.00.

Ducca Nyman

Matchen presenteras av:
gold piazza 2016