Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Seger mot MuSa ger chans i cupen

Seger mot MuSa ger chans i cupen

Ekenäs IF måste vinna över MuSa i Björneborg i den sista gruppspelsmatchen i den finländska cupen. Och det måste bli en rätt klar seger för att ha en chans att gå vidare till mellanrundan.

- Det är kalla fakta. Och vi är ute efter full pott och för att bli bästa tvåa i gruppspelet. Det är det vi har i kikaren, säger högerbacken Jarkko Heimonen.

PK-35 från Helsingfors är, även om allt är möjligt i cupmatcher, så gott som klar gruppsegrare. I den sista omgången möter laget TPS i Åbo, medan EIF alltså reser till Björneborg. Och det är mot TPS ”de grönvita” i gruppen tampas om en andra plats, och att bli bästa tvåa. För båda lagen är det bara seger som gäller för att möjligen ta sig vidare…

- Jag är inte ett dugg orolig. Jag tycker att finns mycket positivt att ta med från våra två första matcher. Det är klart att mycket ännu skall bli bättre. Men det finns redan moment som fungerar riktigt bra.

- Det syns att vi har tränat på de här detaljerna och vi vågar också spela efter uppgjord taktik. Mot den bakgrunden ser jag fram emot matchen i Björneborg, säger Heimonen.

Han säger att speciellt i första matchen mot TPS var inställningen utmärkt. Det var en arbetsseger. EIF ville vinna den matchen.

- I matchen mot PK-35 var det detaljer som fungerade riktigt bra och detaljer som fungerade mindre bra. PK-35 kom underfund med hur de skulle försvara mot oss. PK-35 var bästa laget. Inga undanflykter.

MuSa har i sina två första matcher förlorat båda, 2-1 mot PK-35 och 2-0 mot TPS.

Heimonen spelar sin andra säsong i försvarslinjen i EIF. Den här säsongen får han nya mittbackar i antingen Tuukka Andberg eller Oliver Pettersson, eller båda. Beroende på hur tränaren Guillem Santesmases väljer försvarslinje. William Lindqvist rubbar han inte på.

- William är säker, pålitlig. Men jag inte haft några problem att spela ihop med Andberg eller Pettersson. Båda är bra spelare, lätta att komma överens med och kan systemen.

Heimonen säger att du skulle vara bra om EIF kan fortsätta i cupen. Matcher med betydelse sporrar och motiverar mycket mer än i bara vanliga träningsmatcher.

- Det är med tanke på serien vi tränar och spelar. Bra motstånd ger bra lärdom. Vi måste våga spela vårt spel, kanske göra något misstag, men framför allt lära oss av våra missar. Att analysera dem, på träningarna se till att de inte i fortsättningen upprepas, säger Heimonen.

Matchen i Björneborg börjar kl. 19.00

Ducca Nyman

MuSa inför matchen artikel