Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Sen kvittering gav hygglig placering

Sen kvittering gav hygglig placering

EIF:s ytterlink Daisuke Uemura ute på högerkanten kvitterade AC Oulus 2 ¬ 1 ledning till 2 – 2 (1 – 2) när några minuter av fotbollsmatchen i herrettan återstod. Den sena kvittering gav en poäng, vilket betyder att EIF håller sin sjätte plats i tabellen, en poäng tillgodo på just AC Oulu. Båda lagen kan vara nöjda med slutresultatet, 2 – 2 (1 – 2). Det var många gånger öppna portar och det fanns för kombattanterna gott om chanser att avgöra.

Planens bästa spelare var onekligen Omar Jama på mittfältet och tvåmålsskytten Uemura, även om kvitteringen var självmål av Alexander Jibrin. Han styrde in bollen i det egna målet efter ett hårt inlägg av Uemura.

– Jag tycker att vi borde ha vunnit den här matchen. Vi hade ett flertal bra chanser. Men det hade förvisso också ACO, säger en lycklig målskytt, Uemura, ute i duggregnet vid sidan av planen.

Han säger att det inte var någon lätt match. ACO var väl förberett och gjorde sitt bästa – seger behövdes för att passare EIF i tabellen.

– Deras tuffa markeringsspel gjorde det inte lätt för oss. Vi hade många gånger svårt att ta oss in framför deras mål. Visst skapade vi flera gångar bra lägen, men några riktigt bra ytor fanns inte. Men jag är glad för att vi tog en poäng och placerar oss på sjätte plats i tabellen. Det var ett riktigt bra avslut, säger Uemura.

Jama på mittfältet, den lite tysta blyga typen, som sällan höjer rösten eller spelar ojust , gjorde kanske säsongens bästa insats. Han slet på stora ytor i 90 minuter. Ville han visa upp sig för sin nya arbetsgivare? Det lär inte bli någon fortsättning i EIF?

– Först skall jag vila någon vecka, sedan får vi se vart det bär av.

Han är ändå riktigt nöjd med lagets insats, placering i tabellen, säsongen och sitt eget spel.

– Jag tycker att det var en jämn match. ACO hade möjligen några vassare chanser i början av halvleken. Men sedan fick vi bättre kontroll på bollen och vårt positionsspel, säger Jama.

Han säger att den egna insatsen i EIF hela tiden blev bättre. En långvarig knäskada i början av säsongen gjorde honom inte rättvisa.

– När jag blev i bättre form och våga ta för mig allt mer, blev också den egna insatsen jämnare. Och på slutet lossnade det riktigt ordentligt, säger Jama.

Daniel Rantanen på mittfältet gjorde en riktigt bra insats tills han fick kliva av planen på grund av en lindrig försträckning i baklåret. Han har hela säsongen trivs bra hos de ”grönvita”.

– Jag tycker att vi gjorde en bra säsongavslutning. Vi spelade bra, skapade bra lägen och kämpade till slut. Det var ingen lätt match. Båda lagen hade sina chanser. Skönt att vi lyckades kvittera och håll AC Oulu bakom oss i tabellen, säger Rantanen.

Han säger att nu först blir det en kort semester. Vad som händer efter det är oskrivet i stjärnorna. Men han har inget emot att fortsätta ytterligare i EIF en säsong.

– Varför inte? Jag har trivts perfekt här, säger Daniel Rantanen.

502 betalande åskådare kring Centrumplan följde matchen. Och samtidigt passade EIF på att tackade anhängarna för stödet i herrettan – en säsong som bjudit på varierade insatser, resultat, men inte alls varit fy skam.