Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Simon Lindholm – från junior till senior redo mot AC Kajaani

Simon Lindholm – från junior till senior redo mot AC Kajaani

Simon Lindholm på Ekenäs IF:s mittfält har vandrat genom EIF:s alla åldersgrupper (juniorlag) och har den här säsongen vuxit fram som viktig kugge i laget. Han har i de senaste kamperna fått ordentligt med speltid och i senaste hemmamatchen mot TPV från Tammerfors föll flere pusselbitar på sina rätta platser.

Nu väntar en ny – på Centrumplanen – spännande och viktig match mot AC Kajaani. En ny ”Sexpoängare” om man vill använda en sliten klyssja. Gästerna ligger i tabellen visserligen fem poäng efter – men en hemmaseger ökar avståndet till bottenlagen. ”De grönvita” har de två senaste matcherna tagit full pott.

– Jag var tio år (2010) när jag började spela, säger Simo Lindholm.

Och sedan har det gått av bara farten. Det har blivit några säsonger spel i EIF:s Akademilag (division III). Och från division-III har det direkt blivit ett hopp upp till division-I – ett jättekliv för en ung spelare från de egna leden.

– När man är ung, sådär 14 till 15 år är ju nog redan division-III stort. Sedan när man får en chans att spela i representationslaget, på division-I-nivå, måste jag också gripa den, säger Lindholm.

Lindholm säger att klivit varit stort. Men träningarna och förberedelserna har varit bra och noggranna. Lindholm har varit väl förberedd på vad som väntar under drygt kommande 90 minuter.

– Det var ju inte bara sådär att promenera in från Akademin till representationslaget. Jag fick direkt jobba från avspark.

Lindholm säger att han börjat allt mer komma in i tempot och det gäller att i fortsättningen hela tiden jobba hårdare för att utvecklas.

– Lagen på division-i-nivå har alla lite olika spelstilar. En del är mer fysiskt starkare än andra. Några är tekniskt och taktiskt kunniga. Men det är just charmen, samtidigt en utmaning, när inte alla spelar på samma sätt. Det gäller att hela tiden vara medveten om vilket lag vi möter.

Lindholm säger att EIF:s spelstil passar honom som hand i handske. Att hålla bollen inom laget är det bästa.

Mot TPV hade tränaren Santesmases komponerat nytt mittfält. Daniel Rantanen hade en lätt känning i ryggen och Omar Jama var förkyld. Lindholm fick i stället spela mellan Donald Bende och Dominic Grondin – och spelet löpte över alla förväntningar.

– Bende och Grondin spelar annorlunda än Rantanen och Omar. Båda berör bollen en till två gånger, snabba offensiva attacker, medan Rantanen och Omar gärna håller bollen lite längre och spelar mycket framåt i djupled.

Han säger att motståndaren AC Kajaani är ett lag med individuellt skickliga spelare, men har kanske haft lite problem med försvarsspelet såhär långt.

– Men håller vi kontroll på rätta saker, följer den taktiska uppläggningen till punkt och pricka blir det tre poäng – helt säkert, säger Lindholm.

DSC 0015

Tränaren Santesmases har hört talesättet; ändra aldrig på ett vinnande lag. Men han avslöjar inte hur han tänker inför mötet mot AC Kajaani.

– Ändra aldrig på ett vinnande lag, tja, tja. Visst spelade alla bra mot TPV. Men nu har vi en ny motståndare. Och lätt blir det säkert inte, säger Santesmases.

Matchen på Centrumplan mot AC Kajaani börjar kl. 17.00. Men innan det kör man med Charlotta ett fängslande pound &football-pass – 45 minuter+stretch.

Ducca Nyman