Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • ”Smickrande” siffror för EIF i Jakobstad

”Smickrande” siffror för EIF i Jakobstad

Ekenäs IF:s fotbollsmannar fick resa hem tomhänt från Jakobstad. Hemmalaget var i en klass för sig, vann 4 – 1 (2 – 1) efter ett riktigt ”klappklapp-spel” – snabba en till två beröringar med bollen. Både i sid- och djupled med precisa öppningar, crossbollar, via kanterna. EIF:s mittfält blev gång på gång överspelat och slutresultatet är smickrande för ”De grönvita”. Jaro hade bud på flera mål och med lite vassare avslut hade segersiffrorna kunnat vara större.

– Vi alla inser att vi gjorde en bottenmatch. Vi kom inte överhuvudtaget upp till vår nivå, säger EIF:s lagkapten Zacke Ekström.

Han tror att den kommande veckan, med tanke på hemmamatchen mot TPS blir tufft.

– Vi kommer att ge 110 procent på träningarna. Och det som vi gör på träningarna måste vi ta med oss till matchen, eller alla matcher. Vi inser att det här inte var någon bra match av oss.

EIF började bäst i matchen. Redan efter fyra minuter låg bollen bakom Ville Seppä i Jaro-målet. Och det efter ett riktigt snyggt anfall. Akseli Ollila slingrade sig ned till kortlinjen, passade snett bakåt till Daisuke Uemura – han smet från sin bevakning och kunde sedan styra in bollen i tomt mål. Ett på alla sätt ett mål enligt abc-boken. Men tyvärr blev det också allt.

Jaro som den här säsongen varit steget för EIF tog sin tredje seger. De två tidigare har slutat 2 – 1 (Ekenäs), 3 – 1 (Jakobstad) nu och 4–1 i Jakobstad. Jakobstadslaget fortsätter i division-I att skugga suveräna Haka från Valkeakoski och åbolaget TPS.

Kvitterings- och ledningsmålet kom snabbt. Axel Widjeskog kvitterade till 1 – 1 (7 min.) och Joni Remesaho spädde på till 2 – 1 (8 min.) och i andra halvlek – Jonas Emet 3 – 1 (58 min.) och Severi Kähkönen 4 – 1 (61 min.) – allt inom tre minuter. Alla Jaros fyra mål var snygga och anfallsmässigt genomtänkta spelmål.

– Visst fick vi en optimal start. Redan efter några minuter låg bollen i Jaros mål. Men när sedan hemmalaget kvitterade och snabbt gjorde 2 – 1 slutade vi av någon underlig anledning spela. Vi tappade tempo, det fanns ingen energi, säger Ekström.

– Jag tycker att vi sedan började piggare i andra halvlek. Men när Jaro gjorde 3 – 1 sjönk våra huvuden. Det var en aning dystert. Men nu gäller det att glömma den här matchen. Vi måste börja koncentrera oss på hemmamatchen mot TPS.

– Nu har vi två tunga bortamatcher med långa resor bakom oss. Det är ingen bortförklaring. Vi förbereder oss för vår kommande hemmamatch.

Publiksiffran i Jakobstad var 962 betalande på läktarna på Centralplan.