Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Stark insats i Kotka – ändå noll poäng

Stark insats i Kotka – ändå noll poäng

Fotboll har aldrig varit ett rättvist spel – man kan spela bra, dominera och pressa på och skapa chanser. Och ändå förlora. Det råkade Ekenäs IF ut för i matchen i fotbollsettan borta mot FC KTP. Hemmalaget tog den här säsongen sin tredje seger över ”de grönvita”. Den här gången med uddamålet 2 – 1 (1 – 1). De två föregående matcherna slutade 4 – 1 (Ekenäs) och 3 – 1 (Kotka).

– Det känns tungt att förlora en sådan här match. Vi hade åtminstone varit värda en poäng. Men tyvärr delas det inte ut några stilpoäng, säger EIF:s högerback Ville Sevon.

– Vi är alla medvetna om att vi gjorde en stark insats. Vi kan vara riktigt nöjda med spelet. Men resultatet – fy xxxzph (lämpar sig inte i tryck), säger lagkaptenen Zacke Ekström.

Första halvlek var bara fyra minuter gammal när Antti Mäkijärvi slank igenom EIF:s mittförsvar och gjorde 1 – 0. EIF kvitterade på straff. Zacke Ekström blev fälld av Dolivo innanför straffområdet. Akseli Ollila tog hand om den och nätade säkert 1 – 1 (45 min.). Andra halvlek var sex minuter gammal när Kotka på hörna gjorde 2 – 1. Paavo Voutilainen var helt fri vid bortre stolpen och kunde ostört nicka in målet, som också blev segermålet. Resten av halvleken bestämde EIF takten, skapade många fina lägen, men fick inte bolluslingen i Kotkaburen.

– Vi sov i försvaret två gånger och det straffade sig genast. Annars tycker jag att vi spelade stabilt hela matchen. Vi lyckades pressa KTP och tog bort deras försök att bygga anfallen. Det kan vi vara riktigt nöjda med, säger Sevon.

EIF:s högerback säger att laget kan göra saker bättre än vad man lyckades med i Kotka.

– Vi skapade många och riktigt bra chanser. Men vi måste kunna avsluta bättre. Kotka lyckades med det vi misslyckades med. Och det är målen som räknas, säger Sevon.

EIF saknade William Lindqvist i mittförsvaret. Han var lätt skadad, fanns med på avbytarbänken, men spelade inte. Daisuke Uemere har varningskontot fyllt och tvingades till frivillig vila. Pasi Forsman fick spela på Lindqvists plats och gjorde det riktigt bra.

Zacke Ekström på ytterbacken till vänster säger att det inte alls var ovant med Forman på en ny plats i försvarslinjen.

– Jag tycker Forsman gjorde en stark insats och med tanke på att han spelade på en helt ny position blev det inte några missförstånd. Men det som grämer allra mest är slutresultatet. Två dystra misstag känns tungt. Men det gäller bara att komma igen. Det är ny match på lördag, säger Ekström.

John Fagerström i EIF:s anfall spelade bra hela matchen och skapade flera farliga lägen. Jakob Gottberg kom in i slutskedet och spelade piggt. Han hade först ett bra inlägg, som väl hade kunnat leda till mål. Men bollen bara inte ville rulla EIF:s väg. Han hade ytterligare en snygg nick efter en hörna – men kvitteringen uteblev. Men som helhet blev det riktigt lyckat inhopp.

Publiken uppgick till 1415 betalande åskådare. En riktigt hygglig siffra en vanlig måndagskväll.