Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Tre nya kontrakt klara, Ville Sevón klar för EIF

Tre nya kontrakt klara, Ville Sevón klar för EIF

Ville Sevón fortsätter spela herrettan fotboll i EIF även säsongen 2020. Ville som är en riktig EIF trotjänare drar på sig ännu en gång den grönvita spelskjortan.

- Vi är mycket glada att Ville spelar för oss i år igen konstaterar managern Björn Olander. Vi har haft långa diskussioner med Ville kring spelandet då hans studier och livet efter studierna har varit en stor fråga att lösa.

Gentrit Kovaqi övertygade lagledningen under träningsmatchen mot Pargas IF och han erbjöds ett tidsbundet kontrakt över cupspelet. Han har senaste säsong spelat i SalPa. Gentrit spelar mittback eller lågt på mittfältet.

- Vi är glada att Gentrit ville gå med på ett tidsbundet kontrakt. Vi har nu möjlighet att utvärdera honom ännu under de kommande cupmatcherna konstaterar Björn Olander. Han spelade rik-tigt bra tillsammans med William mot Pargas IF och vi ville se mera av honom.

Målvakten Tom Grönroos är även han klar för EIF. Grönroos kommer från grannklubben BK-46 och kommer att vara lagets tredje målvakt.

Vi behöver tre målvakter till säsongen, och i Tom Grönroos ser vi stora potential. Dessutom lö-ser vi på det är sättet även EIF akademins målvaktsproblem. Tom kommer att kunna få mycket speltid med akademilaget som är bra för hans utveckling konstaterar Björn Olander.

Vi har nu en slagkraftig trupp till de första cupmatcherna. Men vi arbetar självklart vidare på att stärka laget. Men vi har ingen brådska så som jag sagt tidigare avslutar Björn Olander.