Underhållning för publiken - AC Oulu skall ha smörj

  Det är dags att sätta punkt för fotbollssäsongen. Ekenäs IF gör det i matchen på Centrumplan mot AC Oulu från Uleåborg. Gästerna är i praktiken klara för fotbollsligan medan EIF spelar för äran – en topp fyra placering.

  - Det är alltid någonting speciellt när det är fråga om säsongens sista match. Och jag tycker att det är viktigt att vi tackar hemmapubliken med en seger, säger EIF-tränaren Guillem Santesmases.

  Den första matchen på sommaren i Uleåborg slutade oavgjort 1 - 1. Men EIF hade chans till seger. Redan då var det bra stämning, bra underhållning. Och det är något Santesmases också väntar i matchen på Centrumplan. Han säger att ACO har mer att spela för.

  - Vi går som vanligt in för att vinna alla våra matcher. Och skall vi lyckas mot ACO måste vi vara noggranna, försöka hålla bollen inom laget. Jag tror att det kan skapa problem för motståndarna.

  Santesmases säger att ACO är ett lag som kan försvara bra.

  - Därför måste vi skapa bra chanser och ta till hundra procent vara på om så bara en endaste liten möjlighet dyker upp.

  Däremot har EIF-tränaren svårt att säga vilken match som under säsongen varit bra eller en som varit usel.

  - Tack. Jag avstår.

  EIF:s lagkapten Zacke Ekström säger att laget vill bjuda hemmapubliken på en bra match, bra spel.

  ¬- Jag tycker att vi under säsongen spelat bra mot bättre lag. Och vi har alltid haft som motto att vi går in för att vinna alla våra matcher. Vi spelar för en topp fyra placering. Och med tanke på hur mycket tid vi sätter ned på fotbollen skall vi väl ändå orka visa att vår placering i tabellen motsvarar vårt kunnande. Vi borde t o m varit högre upp i serien, säger Ekström.


  Han säger att EIF tänker bjuda ACO på tuff kamp. Gästerna har kanske lite mer att spela för, men för oss gäller tre poäng.

  Ekström säger att EIF den här säsongen spelat många bra matcher.

  - Tyvärr kanske jag snarare blickar tillbaka på de matcherna där vi haft lite otur, där domsluten gått mot oss. Vi har haft några bortdömda mål. Poäng i det här matcherna och vi hade varit med riktigt i tabelltoppen. Nu stör det.

  Men hemmamatchen på våren mot Jaro där EIF vann 5-1 ligger ändå högt upp på listan bra matcher. Och den match som mest svider är bortakampen mot MuSa i Björneborg.

  - Där fick hemmalaget riktigt på slutet en straff...

  Och samma restriktioner som i tidigare hemmamatcher gäller fortfarande.

  Mathen på Centrumplan mot AC Oulu börjar kl. 16.00.

  Ducca Nyman

  Matchprotokoll med tabell
  AC Oulu inför artikel

  Bollförbundet Covid-19 direktiv

  Bollförbundets direktiv:

  Bollförbundet och Veikkausliigan kräver användning av munskydd på sina matchtillfällen

  I och med att den andra vågen av coronavirusepidemin accelererar har fotbollsfamiljen uppdaterat sina egna riktlinjer för att begränsa coronavirusepidemin.

  Enligt rekommendationerna från THL och SHM kommer Bollförbundet att införa skyldighet att bära munskydd på läktaren vid Bollförbundets nationella seriers matchevenemang, inklusive de högsta serienivåerna för kvinnor och män, Veikkausliigan och National ligan.

  Användningen av munskydd är en förutsättning för inträde på matchstadion för både publiken samt den arbetande personalen. Dessutom rekommenderas av matchernas säkerhetsarrangemang en noggrann planering för att hålla säkerhetsavstånd på 1-2 meter i alla situationer (även biljettförsäljning och försäljningstjänster).

  Det bör noteras att kravet att använda munskydd inte gäller för personer under 15 år.

  Man bör inte använda munskydd om den innebär att det blir orimligt svårt att andas eller om det finns andra hälsoskäl som hindrar användning av munskydd.


  Matchen presenteras av
  azets