Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • ”Vi vill vara med bland topp fem”

”Vi vill vara med bland topp fem”

Akseli Ollila på EIF vänsterkant säger att matchen mot MyPa är viktigt. Ingen i laget underskattar motståndaren trots att det är tabelljumbon från Kymmenedalen som kommer på besök. EIF ligger för närvarande på en sjätte plats. Chansen till avancemang är borta, och serieplatsen för nästa år i herrettan är praktiken säkrad.

– Visst är det en viktig match. Vi vill vinna, givetvis hoppas jag också på ett par mål. Vi kämpar för en plats bland de fem främsta lagen. Vi har ingen chans att avancera eller att degraderas. Men vi ser det som ett bra mål att vara med bland topp fem lagen, säger Ollila.

EIF har i år en bra statistik mot MyPa – seger med 7 – 2 på Centrumplan och 3 – 0 i bortakampen. EIF-tränaren Guillem Santesmases varnar lite för att stirra sig blind på resultaten från tidigare möten.

– Det här en av våra viktigaste matcher. Visst har vi lyckats bra tidigare mot MyPa. Men det här är en helt ny match igen. Vi måste förberedas oss till hundra procent. Vi tar ingenting på förhand givet, säger Santesmases.

MyPa kommer med en rätt tunn trupp till Ekenäs. Flere av de ordinarie spelarna dras med skador och är borta, några har drabbats av förkylning, influensa.

– Det här problemet den här årstiden drabbar väl nästan alla lag. Men vi kommer nog att få upp en riktigt bra startelva mot EIF, säger MyP:s tränare Jukka Karjalainen på klubbens hemsida.

Han säger att de tidigare resultaten mot ”de grönvita” inte direkt är smickrande. I det här skedet på säsongen är det onödigt att stirra sig blind på statistiken.

– Det här är en ny match med nya utmaningar. Insatsen för varje match stiger och framför allt hos oss, säger MyPa-tränaren.

EIF:s föregående match borta mot KTP var spelmässigt bra, trots att det blev förlust. Kotka vann hemma 2–1. EIF dominerade i drygt 80 minuter. Ollila säger att förlusten grämer, men det gäller bara att glömma de dystra minuterna då KTP lyckades smita ur nätet.

– Vi förebereder oss på samma sätt som inför tidigare matcher. Lyckas vi prestera lika bra spel som borta i Kotka, minus de ödesdigra minuterna, och gör mål på de chanser vi skapar vinner vi. Och vi vill vinna, säger Ollila.

Tränaren Santesmates säger att alla spelare är inställda på att göra sitt yttersta. Någon underskattning kommer inte på fråga. Han säger att ”de grönvita”, trots förlusten mot KTP, gjorde en stark insats.

– Vi skapade chanser, hade bra dynamik i hela matchen. Men tvyärr... Nu är det ny match, ny motståndare och nya tag som gäller. Vi är till hundra procent redo, säger Santesmates.

Matchen är även en del av herrettans kampanj #ykkönentekeehyvää. EIF har bjudit in Kårkulla för att se och uppleva matchen!

Matchen på Centrumplan mot MyPa börjar kl. 17.00.