Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • Vilken fotbollsvår - EIF vidare i cupen

Vilken fotbollsvår - EIF vidare i cupen

Ekenäs IF:s avancemang i den finländska cupen gör att det blir en riktigt trevlig fotbollsvår. Fast man bara skriver den 22 februari. Olli Jakonens segermål i matchen borta i Björneborg gör att EIF blir bland division-I-lagen en av de bästa tvåorna och förlänger försäsongen med bra matcher.

I grupp A har två matcher på grund av pandemin flyttats. Gnistan och HJK Klubi 04 gör av allt att döma upp om gruppsegern. I den andra matchen möts MP från S:t Michel och Jippo från Joensuu. MP - Jippo möts den tredje- och ”Gnisu” och HJK Klubi-04 gör upp den fjärde mars. I cupen för ligalagen är också matchen HJK - KTP flyttad till den 4:e mars. Lottningen sker den 5 mars.

Men innan kommande cup-match skall EIF på onsdagskvällen i Eerikkilä möta Finlands U-19-landslag. I den truppen finns EIF:s Oliver Pettersson med och han kommer alltså att möta sitt klubblag.

- Den här matchen har varit länge inprickad, säger EIF:s sportchef Peter Haglund.

Från ligacupen går zonsegrarna direkt vidare till kvartsfinalerna. Medan lagen som placerar sig på andra plats i respektive i zon går till mellanrundan, (eller åttondedelsfinalerna, beroende på hur man vill). Från division-I går zonsegrarna vidare plus alltså de två bästa tvåorna. Och från cupen för division-II-lagen kommer två lag. I Mellanrundan, som spelas som cup, deltar tio lag. Segrarna går till kvartsfinalerna.

För EIF:s del betyder det att man kan lottas mot ett ligalag. PK-35 och EIF som spelade i samma grupp kan inte mötas. Men allt där emellan är möjligt. Och lottas t ex EIF mot ett ligalag blir det hemmamatch. Det lag som kommer från en lägre serie får hemmaplans favör. Centrumplanen öppnas den första mars - om vädret och gällande restriktioner inte sätter stopp.

Ducca Nyman