Fotboll:Herrlaget
  • Aktuellt
  • William Lindqvist: "Säsongen kunde börja fast i morgon"

William Lindqvist: "Säsongen kunde börja fast i morgon"

Det började med Xhevdet Gela... Och nu är EIF:s sportchef Peter Haglund framme vid William Lindqvist. Däremellan ryms målvakterna Mehdi el Moutacim, Jonathan Jäntti, utespelarna Jarkko Heimonen, Joona Tapani och Juuso Liukkonen.

Fem plus två från fjolårstruppen. Och så finns ytterligare egna juniorerna Simo Lindholm, Jakob Gottberg, August Björklund och Sami Kankaristo.

Det ser ut att bli en riktigt "grönvit" jul för sportchefen.

- Gissa om jag är glad?

- Det gläder hela mitt hjärta att William Lindqvist kritat på för en säsong till, säger Peter Haglund.

- Jag har trivts ypperligt i EIF. Senaste säsong var riktigt bra. Och kommande säsong ser lovande ut med alla bekanta spelare som redan tecknat på. Och så fortsätter tränarna. Det var lätt att ta beslutet att fortsätta en säsong till, säger William Lindqvist.

Försvarsspelaren är en av EIF-ikonerna. Han har så gott som hela karriären spelat för "grönvitt". Under junioråren spelade han ett par säsonger för FC Honka i Esbo. Men efter det har han varit EIF trogen. Lindqvist har också spelat sammanlagt 36 ungdomslandskamper.

- Det känns att klubben är på rätt väg och jag känner att jag fortfarande har en hel de att ge, kan ytterligare utveckla mig som spelare, säger Lindqvist.

Han vill inte säga någonting om kommande säsong. Men med tanke på hur sportchefen hittills har jobbat är han mer än nöjd.

- För min del kunde säsongen redan börja imorgon...

Sportchefen Haglund är nöjd, nästan smått lyrisk så fort bläcket torkat med Lindqvists namn på kontraktet.

- Han gjorde en kanonsäsong i fjol, säger Haglund.

Det är bara att instämma.

Ducca Nyman