Fotbollssektionen

  Jari "Jallu" Rantanen och Jens Mattfolk tränar herrlaget 2014

  Ekenäs IF:s fotbollslag tränas nästa år av duon Jens Mattfolk och Jari "Jallu" Rantanen.

  Jari Rantanen (född 1961) är en tidigare fotbollsspelare från Helsingfors. Han har spelat över 200 matcher på FM-nivå.
  Rantanen har spelat i många lag i Finland och också utomlands.

  Pressinfo: Robin Sid klar för IFK Mariehamn

  Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

  IFK förlänger och förstärker

  Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har precis avslutat årets upplaga av ligaspelet. Arbetet har inleds för att tidigt göra klart kommande års spelartrupp. Vid sidan av de 11 spelare som har kontrakt, eller där IFK kommer att utnyttja option till fortsatt kontrakt, över nästa säsong skall nu truppen kompletteras och diskussioner om kontraktsförlängningar skall ske med befintliga spelare på utgående kontrakt.

  Den första förstärkningen av spelartruppen i form av en ny spelare är nu klar. Ekenästalangen Robin Sid och IFK blev i dagarna överens om ett ettårskontrakt. Robin Sid är en mycket lovande mittfältare som under året var med och kvalade till division 1 där Ekenäs föll mot FC Jazz med totalt 4-2. Sid har figurerat i ungdomslandslagssammanhang sedan 2010.

  - Robin är en spelskicklig och lovande mittfältare. Vi har följt honom under årets säsong och vi tror att han är redo för ligaspel. Robin själv vill ta steget vidare och tycker att IFK är perfekt miljö för det, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson nyförvärvet

  Mamadou Konate toppade veikkausbörsen

  De västnyländska lagens (BK-46 och EIF) toppar årets Veikkausbörs. Bland de fem första finns hela fyra spelare från Raseborgslagen.

  Ekenäs IF:s anfallsspelare Mamadou Konate och BK-46:s mittfältsspelare Nicholas Brain fick båda sammanlagt 23 poäng i Veikkausbörsen i södra zonen av division 2. BK:s anfallsspelare Lucas dos Santos fick sammanlagt 20 poäng och var trea.

  EIF:s mittback Alex De John kom på femte plats med totalt 17 poäng. Läs mera här...

  Förskolefotbollen var åter igen en succé

  Den traditionella förskolefotbollsturneringen spelades 7.3. i Ekenäs Bollhall. I år deltog igen alla förskolebarn från daghemmen i Ekenäs, Snappertuna, Västerby, Österby, Tenala, Bromvar och Prästkulla.

  Turneringen inleddes prick 10:00 på två planer. Varefter matcherna rullade på fram till klockan 13:00. Alla lag spelade fyra matcher som var 12 minuter långa. På planen spelade 5 spelare och en målvakt. Daghemmen sköter själv om mat och transport medan EIF:s fotbollssektion ansvarar för iordningställandet, domare och att allt löper som det skall.

  I turneringen spelade man inte i år heller om poäng. Inga resultat skrevs heller upp utan alla spelare som deltar är vinnare. Efter att daghemmet hade spelat alla sina matcher fick alla spelare medalj och diplom. Daghemmet fick en helt ny fotboll för vårens utomhus aktiviteter.

  I samband med denna turnering är det också start för bildandet av nya lag. Den första föräldra träffen för Pojkar och Flickor födda 2006 arrangeras i EIF fotbolls klubblokal den 26.3. kl. 18:00.

  Fler artiklar...

  rf träningstider 
  rf herrtrean
  rf damtrean 
  rf nylandsdistrikt b
  rf bollförbundet
  rf centrumplan
  rf futisforum
  rf lagledning
  rf föräldrar
  rf julkalender