Fotbollssektionen

  Alex de John har skrivit på för TPS

  Alex de John som senaste säsong spelade för EIF har skrivit på för TPS.

  Kontraktet är ett årigt och sträcker sig över säsongen 2014.  EIF önskar Alex all lycka i kommande ligamatcher!

  Mera info och intervju med TPS tränaren hittar ni HÄR

  Två EIF-spelare uttagna till landslagsläger

  Ekenäs IF:s William Lindqvist och Benjamin Källman ska delta i 16-åringarnas landslagsläger i Eerikkilä den 12–14.2. Både Lindqvist och Källman har tidigare spelat landskamper för Finland i U15-åringarnas åldersklass.

  Båda spelarna återvände i höstas till fostrarklubben EIF efter att i några säsonger spelat för Esboklubben FC Honka. Den här säsongen aspirerar Lindqvist och Källman om ett plats i EIF:s representationslag i division 2. I övrigt spelar ynglingarna sannolikt i EIF Akademi i division 3.

  Finlands U16-landslag (födda år 1998) spelar två träningsmatcher i mars (11:e och 13:e) i Ungern mot Ungern. I april (26-30.4) deltar Finland i UEFA Development Tournament för U16-landslag. Finland möter då Ryssland, Estland och Sverige.
  I månadsskiftet juli-augusti spelas NM-turneringen i Danmark och i oktober börjar förkvalet till EM för landslaget.

  Fotbollsgalan belönade årets bästa seniorer

  Torsdagen den 5:e desember arrangerade EIF:fotbollssektion Fotbollsgalan 2013 i Seminarieskolans aula, den femte i ordningen och med en ny festsal som inramning. Fotbollsgalan är en fest för EIF-fotbollens seniorspelare, äldre juniorer, tränare, tejpare, lagledare, funktionärer, sponsorer och anhängare. Omkring 100 personer fanns på plats och avnjöt en delikat middag. Under kvällens lopp prisbelönades Ekenäs IF:s bästa seniorspelare och äldre juniorer.

  nyhet 2013 12 9a

  Fotbollsektionens ordförande Stefan Haglund inledde kvällen med att önska alla välkomna genom ett kort hälsningstal. I talet konstaterade Haglund att föreningen haft mycket fina framgångar under året i och med att herrlaget vann sin zon i divisoin 2 och kvalade till division 1. Även damernas tredje placering i sin division zon hör till lagets bästa genom tiderna.

  nyhet 2013 12 9b

  Efter middag och kaffe var det sedan dags för prisutdelningen, priserna delades ut av Peter Haglund tillsammans med representater från de olika junior och seniorlagen som deltog i Galan. Guldbollen till bästa damspelaren 2013 gick till Essi Tolppala, bästa herrspelaren Robin Sid och bästa junioren Dennis Westerdahl. Till årets tränare utsågs Jens Mattfolk.

  I samband med Fotbollsgalan belönades också vinnaren i företagens tipstävling 2013. Supporter gruppen Eklöven var även på plats och hade genom en intern röstning utsett Robin Sid till årets spelare.

  nyhet 2013 12 9c

  EIF fotboll erhåll en av de sista BBB medaljerna

  Ekenäs IF tilldelades på fredagen (31.1) BBB-medaljen för fina framgångar inom fotbollen 2013. Priset utdelades av Birger Blomqvist i Karis.

  BBB står för Birger Blomqvist Bästa och har nu utdelats i 21 exemplar. På fredagen stod BBB-medaljerna 16-21 i turen att utdelas.

  Ordförande för fotbollssektionen Stefan Haglund emottog medaljen av Birger Blomqvist i Odd Fellows Midgård i Karis där festligheterna ordnades.

  Förutom EIF fick också tidningarna Västra Nyland, Hangötidningen och Etelä-Uusimaa emotta BBB-medaljen. YLE Västnyland premierades också.

  nyhet 2014 1 31d

  Medalj nummer 21 tilldelades FC HIK. Utdelningen av den sista BBB-medaljen var en överraskning för de närvarande, eftersom den medaljen skulle utdelas först år 2023.

  Den första medaljen gick år 1999 till Nils-Åke ”NÅN” Nyberg, mångårig sportjournalist på Hangötidningen. Priset har under åren tilldelats till personer, föreningar eller organisationer som aktivt arbetat för fotbollen i Västnyland. Läs mera här...

  EIF juniorer återvänder

  Nu är det klart att trion Benjamin Källman, William Lindqvist och Tony Pihlström spelar fotboll för Ekenäs IF:s fotbollsherrar säsongen 2014.

  Benjamin och William är gamla EIF-spelare som nu efter några säsonger för Esbolaget FC Honka återvänder till moderklubben.

  Pihlström spelade redan i höstas några matcher för EIF. Alla tre spelarna har spelat juniorlandskamper de senaste åren.
  rf träningstider 
  rf herrtrean
  rf damtrean 
  rf nylandsdistrikt b
  rf bollförbundet
  rf centrumplan
  rf futisforum
  rf lagledning
  rf föräldrar
  rf julkalender