Fotbollssektionen

  Mittbacken Etchu Tabe är spelklar för Ekenäs IF

  nyhet 2014 4 27

  Amerikansk-kamerunska mittbacken Etchu Tabe, 27, är spelklar för EIF:s fotbollslag i herrarnas division 2. Ifjol spelade han för Kuopiolaget KuPS i inhemska fotbollsligan.

  EIF-managern Peter Haglund säger att Tabe och EIF har ett kontrakt för säsongen 2014. I kontraktet finns en option för båda.

  - Om vi i augusti ser att vi inte har en chans att gå uppåt i augusti har vi rätt att säga upp kontraktet och om han får ett kontrakt i en klubb på högre nivå, får han gå dit, säger Haglund.

  Peter Haglund säger att den storväxte (193 cm/ 86 kg) Etchu Tabe är en mittback av verkligen hård klass för EIF. Han har Spelat sammanlagt 64 ligamatcher i Finland (RoPS och KuPS) och 31 matcher i Ljungskile i Allsvenskan och Superettan i Sverige.

  IFK Mariehamn var klart bättre i Karis

  Matchen spelades i fina förhållanden på konstgräsplan i Karis, aningen blåsigt men annars fint väder. Publiken fick se IFK Mariehamn spela ut alla sina äss när man vann med 0-7 (0-4). EIF saknade några spelare men hade inte mycket att säga till om i matchen.

  Borta från matchen var Calle Forsström (skadad), Sampsa Timoska (skadad), Niklas Roiha (skadad) och Lucas Mondino (resa). De tre sistnämda har haft rätt centralt defensiva uppgifter och det kanske märktes att just de var borta på lördagen. Nu spelade Matias Astrada och Zacharias Ekström som centrala defensiva mittfältare, en aningen annorlunda roll för de båda.

  Många nya partnerskap var det på planen också, bl.a. Victor Solomon och Lucas Pessanha, Johan Estlander och William Lindqvist. Testspelaren Pessanha hade två lägen att göra mål på, men varken lobben eller nicken hittade nätmaskorna. De två lägena var de bästa EIF hade och därutöver kom man inte till så många avslut.

  I halvtid gjorde man två byten, ut kom Robert Lindqvist och Pessanha och istället för dem Benjamin Källman och Fisnik Gerxhaliu. Ungefär i mitten av andra halvlek kom Solomon ut och Christoffer Lindholm in, Astrada ut och Joel Lahtivuori in.

  Så det finns en hel del att slipa på ännu för herrarna, men man har kommit igång bra med träningar och dylikt. Nu är det tre veckor kvar tills serien startar borta mot Gnistan i Åggelby.

  Fotbollssektionen höll årsmöte med många återval

  EIF fotbollssektion höll årsmöte torsdagen 27.2. Stadgeenliga ärenden behandlades såsom verksamhetsberättelse, verksamhetsplan och sektionens reglemente. Förutom detta valdes även ny styrelse för året 2014 och 2015.

  I turen att avgå var Peter Danielsson, Ville Orasmaa, Peter Haglund, Olavi Virranvuo, Matias Wikholm, Seppo Salo samtliga hade även meddelat att de kan ställa upp på nytt. Nyss nämnda personer återvaldes för en två års period. Övriga personer i styrelsen är inne på sitt andra år och behövde således inte väljas.

  Oavgjort för herr akademin i premiärmatchen

  Ekenäslaget EIF/Akademi inledde säsongen i herrarnas fotbollstrea på Karis konstgräsplan på tisdagskvällen (22.4). Matchen mot Etelä-Espoon Pallo slutade oavgjort.

  Slutsiffrorna blev 0-0.

  Matchen bjöd enligt EIF-managern Peter Haglund på rätt högklassig fotboll.
  - EsPa är ett bra lag och kommer säkerligen att höra till topplagen i serien, sade Haglund strax efter slutsignalen. Läs mera här...

  Taisto Kainulainen årets funktionär i fotbollssektionen

  Vid årsömtet 27.2. presenterades och premierades även årets funktionär. Till årets funktionär valdes för år 2013 Taisto Kainulainen.

  Taisto har varit med länge, mycket länge i fotbollssektionens verksamhet. Han har haft många sysslor, allt från juniortränare till att de senaste åren skött om matchuret under fotbollssektionens hemma matcher. I ur och skur har han troget suttit på sin stol bredvid klockan och ändrat resultatet under matchens gång. Grattis Taisto till utmärkelsen och tack för mycket trogen "tjänst"!!!

  CUP veckoslut för damerna och herrarna

  Damerna öppnar tävlingssäsongen med Cup match i Karis

  Damlaget möter LoPa (div. IV) på Karis konstgräsplan idag kl. 19:00. Man kom igång med säsongen aningen sent och har därför haft lite svårt att få spelare till matchen.

  Ännu har inte KSF- tjejerna som tränat med EIF bekräftat om de kommer att ta på sig det grönvita matchstället i sommar eller inte. Istället har man kallat in några som hade tänkt ta sig en paus, nämligen Jenni Virranvuo och Josefine Sundqvist. Därutöver har man fått med en gammal bekant i Anna Portin som befinner sig i trakterna och har meddelat att hon gärna skulle delta i EIF så länge hon finns vid dessa breddgrader. Sist men inte minst, men nog yngst, har man frågat Marco Werner om hjälp från hans flicklag -00/-01. Därifrån kommer åtminstone tre duktiga flickor att delta. Det är fråga om Emma Westerdahl (anfallare), Jenny Nyman (mittback) och Ida Westerlund (mittfält, anfall).

  Därtill deltar ju de egna som är i skick och inte har förhinder, de är följande: Jenni Möller, Sofia Kajander, Josefine Sjöblom, Fanny Kainulainen, Hanna Kultanen, Emilia Allén och Kyllike Soomets.

  En som gärna skulle ha deltagit var Essi Tolppala, men hon studerar i grannlandet Sverige för att lära sig språket. Som tidigare blivit känt så är Jenny Sundblom och Desiree Lindholm borta pga. att det nyligen varit med om operation.

  Herrarna inleder tävlingssäsongen i Kouvola

  På lördag morgon startar representationslaget mot Kouvola för att där möta div. IV laget Sudet/Reservi. Matchen ingår i Finska Cupens tredje omgång. Matchen börjar kl. 12:45 på Sami Hyypiä Areena som har en betydligt mindre spelytan än centrumplan (90m X 55m).

  Alla kommer inte att kunna delta i matchen, bl.a. Matias Astrada är på bröllopsresa till Mexico och kommer inte hem förrän nästa vecka. Nästa vecka kommer också Tiago Moura till Finland och Ekenäs. Calle Forsström har ännu inte kunnat delta i träningar, läget kommer att kollas igen nästa vecka. Osäkra är William Lindqvist pga. lindrig skada och Anton Brotkin som är sjuk för tillfället.

  Truppen som åker iväg är följande:

  01. Oscar Forsström
  12. Lucas Lönnqvist

  03. Sampsa Timoska
  07. Niklas Roiha
  09. Johan Estlander
  13. William Lindqvist (osäker)
  14. Anton Brotkin (osäker)
  16. Simon Eklund
  19. Dennis Lindroos
  24. Jimmy Pulkkinen
  31. Zacharias Ekström

  10. Lucas Mondino
  22. Daniel Haglund
  25. Ville Sevón
  27. Robert Lindqvist

  08. Benjamin Källman
  15. Fisnik Gerxhaliu
  33. Christoffer Lindholm

  Om det blir vinst för de grönvita i Kouvola väntar vinnaren av matchparet HyPS (div. III) - FC Futura (div. II). Den matchen kommer att spelas som bortamatch för EIF.
  rf träningstider 
  rf herrtrean
  rf damtrean 
  rf nylandsdistrikt b
  rf bollförbundet
  rf centrumplan
  rf futisforum
  rf lagledning
  rf föräldrar
  rf julkalender