Disc Golf

NDGE 15

Nurmijärvi Discgolf Experience 2015 spelades på lördagen på Nurmijärvi golfcentrum.

Det spelades 2 x24 hål. Vilket var en mycket tufft då en runda räckte över 5 timmar och banan var över 8 km lång.
EIF Discgolf hade 4 deltagaren på plats Björn Lindholm, Ari Österlund och Mikael Sundman som alla tävlade i klassen senior 50 (MPG) och Susanna Virtanen som tävlade i dam klassen (FPO).
Hela 148 spelaren var på plats på morgonen varav 131 spelaren orkade kämppa igenom två rundor på NDGE banan.

I MPG klassen vann Marko Timonen med första rundan 85 och andra rundan 88 totalt 173 kast. Våra "pojkar" Björn Lindholm kom på den delad femte plats med rundorna 97 + 100 = 197 kast.
Ari Österlund blev på delad åttonde plats i tävlingen med rundorna 100 + 98 = 198 kast. Ari vann första rundans CTP tävling i sin klass.
Mikael Sundman kom in på en delad elfte plats med sina rundor på 106 och 97 totalt 203 kast.

I FPO klassen tävlade Susanna Virtanen som slutade på en tredje plats efter att hon vann sudden death (SD) tävlingen mot Mari Haukka. Susanna gick sina rundor på 102 + 109 = 211 kast.
Vinnaren i dam klassen var Anne Kettunen med två jämna rundor 102 + 104 = 206 kast. Aino Laitela knep andra platsen med 103 + 107 = 210 kast.
"Flickorna" hade en hård och jämn kamp om segern.
Det var en mycket fin upplevelse och hoppas få delta nångång pånytt i någonting liknande säger Susanna Virtanen.

Mera resultat finns under länken: (på 6 under sidan)

På Nurmijärvi Golf finns det en 9 håls par 3 frisbeegolfbana. Banan kostar och man måste boka tee time, men värt ett besök.