Disc Golf

Disc Golf året 2019

Allmänt

Det stora för 2019 var våra duktiga seniorer Göran Nordström och Rolf Englund som delade på FM silver i Pro Masters 70+ klassen (MP70+) som spelades på den tuffa och krävande banan, Kaatis, i Vichtis 4.-7.7.2019.
Sektionen införde en nytt klubbmästerskap; Match Play.

Styrelsen

EIF Discgolf-sektionens styrelse har under år 2019 sammanträtt 2 gånger.

Ekonomi

Sektionens ekonomi har varit god under året 2019. Tack vare ett stort stöd av lokala företag och staden Raseborg lyckades vi nå vårt ekonomiska mål för 2019.
Ett stort tack till alla sponsorer för Ert stöd.

Verksamhet

Sektionen och medlemmar

Sektionens medlemsantal landade i slutet av året på 40st medlemmar varav 20st av medlemmarna hade SFL tävlingslicens och tävlade aktivt runt om i Finland.
Frisbeegolfsäsongen startade under påsken med en jippo i Västerby. På programmet stod det pargolf, korvgrillning, loppis och puttävling. Vinnaen i puttävlingen kammade hem en splitteny Prodigy frisbeegolfkorg.
Sektionen arrangerade tre sponsorerade pargolf tävlingar, en i april, en i juni och en i juli.
Sektionen stödde tävlande medlemmar med bensinstöd till förbestämda tävlingar i Finland. Prodigy Discs Pro touren och tävlingar med FM status var bensinansökningsbara tävlingar 2019.
Inneträningar arrangerade januari-mars i fotbollshallen i Västerby. Deltagare av inneträningarna fick bl.a. pröva på puttralli som ordnades av aktiva medlemmar.

Klubbmästerskap

Klubbmästerskap i frisbeegolf

I gemenskap med grannföreningarna HaHy, RaKo och Skogby IK ordnade sektionen ett gemensamt klubbmästerskap. Klubbmästerskapet spelade i Pojo på Kisakeskus “Kisis” banan lördagen den 3.8.2019. Föreningarna hade även gemensamt kvällsprogram med bastu och simning.
Resultat:
Öppna klassen
1. Marcus Råberg 87 kast
2. Christian Barman 98 kast
3. Joakim Rehn 103 kast

Marcus Råberg kastade även en Hole In One under klubbmästerskapet.

Det var igen extra jämnt i seniorklassen då Patrik “Eki” Ekström och Mikael “Morris” Sundman ännu var jämnt efter SD och fick avgöra med CTP. Ekström vann den genom att göra en Hole In One.
Resultat:
1. Patrik Ekström 91 kast
2. Mikael Sundman 91 kast
3. Ari Österlund 101 kast

Klubbmästerskap i fyrkamp

Klubbmästerskap i FYRKAMP spelades lördagen 19.10. 14st medlemmar samlades i Västerby för att delta i 4st frisbeegolfmoment (kort runda , längdkastning, CTP-tävling och puttning). Våra aktiva medlemmar ställde i ordning årets 4-Kamp. FYRKAMP titeln gick till Niklas Stenroos följd av Bernt Nyholm och Christian Barman.
Alla resultat finns under länken.

Klubbmästerskap i pargolf

Klubbmästerskap i pargolf spelades onsdagen 21.8. Tio par deltog. Det var en tuff kamp om årets klubbmästaren i pargolfen men segern gick till Juha Laukka/Jan-Mikael Uusikylä. På en delad andra plats kom Marcus Råberg/Rolf Englund och Mikael Sundman/Oliver Höglund.
Allas resultat finns vid länken.

Match Play Klubbmästerskap 2019

Nytt för året 2019 var Match Play klubbmästerskap. Här bild på finalparen. Patrik Ekström vs Marcus Råberg som spelade om titeln Mikael Sundman vs Jan-Mikael Uusikylä. Segern gick till Marcus Råberg före Patrik Ekström och Mikael Sundman.

Vinterranking / Sommarrunda / Söndagsrunda / Super Cup

Vinterranking Rankingen spelades 22st lördagar under vintermånaderna 2018/2019 på en vinter banlayout bestående av 18 korgar. Marcus Råberg vann andra plats Mikael Sundman och tredje Kim Hyvärinen.

Söndagsrunda

Söndgasrunda spelades söndagar under maj - oktober på tävlingsbanan. År 2019 spelades b-rankingen totalt 23 omgångar. Karis killen Markus Pohjolainen vann och Marcus Råberg kom på andra plats och Jan-Mikael Uusikylä på tredje. Flest rundor kastades av Patrik Ekström hela 19 st.

Sommarrunda

Sommarrunda ordnades 24 ggr. under säsongen april - september och indelad i klasserna tävlingsspelare och amatörspelare. Bland tävlingsspelarna vann Henrik Lindholm över och Marcus Råberg och Patrik Ekström. I amatörklassen vann Frank Höglund över Robert Lindholm och Linus Boström.

Super Cup

Super Cup är en tävling som spelas i gemenskap med söndagsrundan under 6st söndagar 1 gång per månad under frisbeegolf säsongen. I tävlingen tas spelarens handicap i beaktan som fås i söndagsrundan. Poäng från 4/5 deltävlingar räknas med. Den sämsta deltävlingen faller bort. Top 10 spelare i varje deltävling erhåller poäng enligt Formula 1 stil (25p, 18p, 15p, 12p, 10p, 8p, 6p, 4p, 2p, 1p). Vinnaren i årets Super Cup var Patrik Ekström som vann då ett presentkort till Powergrip värde 100€ som andra kom Karis killen Markus Pohjolainen 50€ presentkort och Mikael Sundman 25€ presentkort.

Banan

År 2019 fick vår bana lite ansiktslyft då hål 11B fick en ny skylt med föreningens nya logo. Hål 15B/14A fick en ny fin plattform som gjordes tillsammans på talko. Föreningen sköter med fin talkoanda att banan hålls i skick.

Tävlingsverksamhet

Piazza Västra Nyland Tour (Karis- Ekenäs-Skogby- Hangö)

Piazza Västra Nyland Tour ordnades för nioende gången, 40st frisbeegolfare tävlade i 3 olika klasser öppen, senior 40 och senior 50. Touren spelades igen på 4 frisbeegolfbanor med 18 korgar i Västra Nyland. På förmiddagen kastades det i Karis och Ekenäs. Därefter var det lunchpaus på Piazza i Ekenäs. På eftermiddagen stod Skogby och Hangö i tur. Efter 12 timmar och 72 korgar senare kunde EIFs Marcus Råberg titulera sig som vinnare i öppna klassen och Patrik Ekström (EIF) kom på andra plats i senior 40 klassen och Mikael Sundman i senior 50 klassen.